Wij zouden u graag tonen wat we doen om de effecten van onze auto’s op het milieu te beperken. Daarom willen we u vertellen wat wij nu ondernemen om de CO2-uitstoot drastisch te verlagen met modellen zoals onze Colt ClearTec. de Outlander PHEV en onze verbluffende volledig elektrische auto, de i-MiEV.

Groene ontwikkelingen

Wij pakken het probleem van de CO2-uitstoot daadkrachtig aan. Daarom timmeren wij al vele jaren aan de weg voor de ontwikkeling van geavanceerde elektrische voertuigen. Mitsubishi Motors kijkt niet alleen naar de toekomst, maar ontwikkelde ook al innovaties zoals Auto Stop & Go – technologieën die ons nu al schonere lucht en lagere brandstofrekeningen geven.

Onze visie

Mitsubishi Motors neemt de gezondheid van onze planeet ter harte. Wij namen elk aspect van onze activiteit onder de loep, van het ontwerp van aerodynamische, zuinige voertuigen tot het verlagen van de emissies van onze fabrieken. Wij dragen ook zorg voor de verwijdering van de voertuigen die wij hebben gemaakt wanneer ze het einde van hun nuttige leven hebben bereikt. Wij nemen oudere voertuigen terug en recyclen ze. Bovendien proberen we ervoor te zorgen dat in de toekomst een nog hoger percentage van elke wagen kan worden gerecycled.

Wij gebruiken spitstechnologie om het energieverbruik en de afvalhoeveelheid te verminderen en tegelijk de kwaliteit van onze producten te verhogen. De ontwerpers in onze Japanse fabriek kunnen virtuele auto’s bedenken en “besturen” op realistische wegen. Zo besparen wij de energie, materialen en brandstof die nodig zijn om een prototype op ware grootte te bouwen en te testen. Eén van de vele innovatieve veranderingen in onze processen was de overschakeling naar lakken op waterbasis. Hierdoor bevat het afvalwater van onze lakstraat bijna geen zware metalen meer.