Wij beloven u te verrassen

Wat weet u over Mitsubishi Corporation? U weet waarschijnlijk dat onze auto’s vele internationale rally’s hebben gewonnen en dat de grille van onze nieuwe Lancer familie ge├»nspireerd is op een straaljager. Wat u wellicht niet weet, is dat onze stichter in 1870 zijn eerste onderneming heeft opgericht; dat wij momenteel wereldwijd meer dan 300 ondernemingen en dochterondernemingen hebben, of dat hun productaanbod onder meer camera’s bruggen en bier bevat.

Mitsubishi Corporation

U zult versteld staan van het gamma producten en diensten dat de Mitsubishi ondernemingen overal ter wereld aanbieden. U mag erop vertrouwen dat alle leden van de Mitsubishi Groep en haar getalenteerde medewerkers zich laten leiden door onze Drie Principes: Corporate responsibility (maatschappelijk verantwoord ondernemen); Integrity and fairness (integriteit en billijkheid) en Global understanding through business (wereldwijde verstandhouding via economische activiteit). Wij staan ook voor geavanceerde technologie, betrouwbaarheid en gemoedsrust voor de klant.

Mitsubishi Nederland

De bedrijfsnaam Mitsubishi duikt voor het eerst op in 1873. Mitsubishi betekent ‘Drie Diamanten’ en dit verwijst weer naar het familiewapen van oprichter Yataro Iwasaki. De eerste auto van het merk verschijnt in 1971, het Model A. In 1974 waagt het merk de grote oversteek en komt naar Europa.

In Nederland debuteert dat jaar de Colt Galant, snel gevolgd door veel andere modellen. Namen als Lancer, Galant, Sigma en Celeste stammen eveneens uit die tijd en zijn zeer succesvol. In 1991 besluit Mitsubishi om een deel van de productie onder te brengen in het Limburgse Born, bij NedCar. Door deze samenwerking is er een belangrijke relatie ontstaan tussen Mitsubishi en Nederland. De Carisma heeft in 1995 de primeur. En om de cirkel rond te maken rolt ook de Colt in 2004 van de band in Born. In 2008 wordt zelfs de Mitsubishi Outlander in Nederland geproduceerd.