Geen reacties

Mitsubishi gaat een nieuw tijdperk tegemoet. Als onderdeel van een nieuwe alliantie met Renault en Nissan zet het merk de komende jaren in op elektrische auto’s en SUV’s. De e-Evolution Concept is beide.

Mitsubishi begint met de nieuwe merkslogan ‘Drive your Ambition’ aan een nieuw tijdperk. Hoe dat eruit gaat zien illustreert de concept car e-Evolution, die de nieuwe ontwerptaal ‘Robust & Ingenious’ uitdraagt. Het studiemodel is de voorbode van alle nieuwe modellen van Mitsubishi de komende jaren.

De e-Evolution Concept heeft drie elektromotoren, een bij de vooras en twee die de achterwielen aandrijven. Ze maken deel uit van een slim 4×4-systeem en worden gevoed door accu’s die in de wagenbodem zijn ondergebracht. Bijzonder is dat de e-Evolution elektrisch in plaats van hydraulisch aangestuurde remklauwen heeft, waardoor het rempedaal veel nauwkeuriger is te doseren.

Mitsubishi heeft het studiemodel volgestopt met slimme techniek, waaronder ook zelflerende computers die constant de weg- en verkeersomstandigheden analyseren.

De e-Evolution Concept staat vanaf deze week op de autoshow van Tokyo.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd

* verplicht veld