Geen reacties

Mitsubishi geeft meer informatie vrij over de e-Evolution Concept die het merk presenteert op de autoshow van Tokyo, later deze maand. Het studiemodel beschikt over kunstmatige intelligentie en kan de bestuurder beter leren rijden.

Mitsubishi wil zijn auto’s slimmer maken in de toekomst en de e-Evolution Concept is daarvan een voorbode. Slimme computers en sensoren analyseren de wegomstandigheden en de reactie van de bestuurder daarop. Met al die informatie kan de auto vervolgens zijn bestuurder leren om beter te rijden, bijvoorbeeld door hem of haar eerder te laten anticiperen op obstakels. De techniek in de auto kan ook samenwerken met andere apparaten, zoals een drone. Die vliegt dan vooruit om te kijken hoe de wegomstandigheden verder op de route zijn.

De e-Evolution Concept heeft drie krachtige elektromotoren, een bij de vooras en een bij elk achterwiel. Door deze constructie worden er vier wielen aangedreven, die het enorme koppel goed op de weg moeten overbrengen. Mitsubishi geeft verder nog geen technische details vrij.

Het design van het studiemodel laat zien waar hoe de modellen van het merk er in de nabije toekomst uit kunnen zien. Eigenlijk is dat geen verrassing, de e-Evolution Concept heeft namelijk al diverse overeenkomsten met de Eclipse Cross die later dit jaar op de markt komt.

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd

* verplicht veld