Geen reacties

De auto die in Nederland jarenlang ongekend populair was vanwege zijn lage bijtelling, is bijgeschaafd. De Mitsubishi Outlander krijgt onder andere nieuwe rijhulpsystemen en meer infotainmentmogelijkheden.

Mitsubishi werkt de Outlander bij naar de standaarden van 2017. Daarom krijgt het model nieuwe rijhulpsystemen, zoals een noodremsysteem met voetgangersherkenning, een hill holder, dodehoekdetectie en een systeem dat waarschuwt voor kruisend verkeer bij achteruitrijden. Een 360 graden-camera was al leverbaar op de populaire plug-in hybride-uitvoering en wordt nu ook leverbaar op de benzine- en dieselversies.

Het multimediasysteem is vernieuwd en ondersteunt vanaf nu Apple Carplay en Android Auto, waarmee apps van je telefoon gebruikt kunnen worden op het scherm in de auto. Ook nieuw is de EV Priority-schakelaar, deze is te vinden in de vernieuwde Outlander PHEV plug-in hybride. Hiermee kan je de Outlander zoveel mogelijk elektrisch laten rijden, handig als je alleen korte afstanden rijdt. 

We zijn er nog niet, want Mitsubishi heeft naar eigen zeggen ook verbeteringen aangebracht aan het onderstel en de CVT-automaat, die standaard wordt geleverd in combinatie met de 2.0 benzinemotor. De nieuwe vanafprijs van de Outlander bedraagt 33.900 euro, voor de voorwielaangedreven uitvoeringen met de eerdergenoemde benzinemotor. De prijzen van de benzine- en dieseluitvoeringen liggen door de verbeterde uitrusting zo’n 1.000 euro hoger, die van de plug-in hybride juist lager. Die laatste is er nu vanaf 39.990 euro. Voor alle versies geldt 22 bijtelling, maar Mitsubishi heeft nog een aantal voorraadmodellen staan die in december op kenteken zijn gezet. Als je een van deze voorraadauto’s kiest dan kun je profiteren van het 2016-bijtellingstarief van 15 procent.  

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd

* verplicht veld