Geen reacties

Mitsubishi neemt een grote concept car mee naar de autosalon van Parijs. De GT-PHEV is niet de directe voorbode van een nieuw model, maar laat wel zien wat we de komende jaren van het merk kunnen verwachten.

Mitsubishi laat opnieuw de designtaal voor de komende jaren zien op de autosalon van Parijs. In navolging van eerdere studiemodellen ziet ook de GT-PHEV, waarbij ‘GT’ voor Ground Tourer staat, er indrukwekkend uit. “Je kunt wel zeggen dat dit de nieuwe designtaal wordt van Mitsubishi”, aldus de woordvoerster op de stand in Parijs.

“Eigenlijk gaan we met deze nieuwe modellen weer terug naar de basis, de Pajero. In het ‘Dynamic Shield’-ontwerp aan de voorkant is met een beetje fantasie de neus van de Pajero te herkennen.” Toch staat de Ground Tourer Concept niet in Parijs om nostalgisch te doen: “We willen de reacties van het publiek peilen hier, om te kijken welke modellen we de komende jaren kunnen toevoegen aan het assortiment.”

Zeker is dat Mitsubishi nieuwe SUV’s zal introduceren, een model onder de ASX en een auto boven de Outlander. De woordvoerster nogmaals: “Welke als eerst komt, daar zijn ze in Japan nog over aan het nadenken.” Zeker is dat de nieuwe Mitsubishi’s de plug-in hybridetechniek van de GT-PHEV Concept aan boord krijgen, met drie elektromotoren en een elektrische actieradius van 120 kilometer. Wanneer dat allemaal gaat gebeuren? “Voor 2020.”

Tags:

Geef een reactie

Wordt niet gepubliceerd

* verplicht veld